torsdag 3 juni 2010

Öppnar klagomuren!

Nu öppnar jag klagomuren för en stund: ämnet är hastighetsbegränsningarna.

Jag förstår att det kan spela roll vilken hastighet man ev. blir påkörd i, det kan ju spela stor roll för vad man får för skador. MEN! Det jag inte förstår är de som bestämmer, hur de har tänkt när de bestämde sig för att sänka hastigheten på många ställen runt om i Halmstad. De har sänkt från 50 km/h till 40 km/h på vägar där det väldigt sällan händer olyckor.

Detsamma gäller Laholmsvägen som går genom Halmstad: där börjas det med 60 och innan högskolan blir det 40 och sen är det 40 genom hela stan. Varför kan det inte fortsätta vara 70 och 50 på Laholmsvägen? Det händer ju sällan några olyckor där heller. Så varför sänker de inte istället på ställen som det är mer risk för olyckor? Just nu får man ju kolla mer på hastighetsmätaren än på trafiken! (Vilket i sin tur säkert leder till några olyckor).

Inne i stan är det också konstiga begränsningar... Innan sjukhusbacken finns där en rondell, innan den är det 60 km/h som gäller. Dock är det ingen lång sträcka, ca 50-60 meter, och innan det är det 40 km/h. Så vad är det för nödvändigt med att det är 60 där emellan? Det blir ju ändå 40 igen i sjukhusbacken.

Usch, jag blir såt trött på det... Orkar inte skriva mer om det nu.

Klagomuren är nu stängd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar